Korfballers de zaal in

Afgelopen zaterdag  stond een team uit Amsterdam in de Middelzee en de ploeg van Henk Steunebrink kon nu laten zien dat het langzamerhand de goede kant op gaat.

Westergo speelt in de zaal een klasse lager dan op het veld en met zoveel wijzigingen in het team, waarbij het vooral ging om geroutineerde spelers die niet meer beschikbaar zijn, kost het gewoon tijd om het huidige team weer even sterk te laten optreden.

Het was zaterdag te zien dat het in de 3e klasse net even gemakkelijker gaat en dat men elkaar een beetje beter leert vinden. De pupillen van de week ( Laura Mensink en Anna Woudstra) openden de wedstrijd en hoewel A’dam het eerste doelpunt scoorde kwam Westergo vrij snel langszij en zette vrij eenvoudig 8-1 op het scorebord. De kansen werden goed benut en toen de rust was aangebroken was de voorsprong zelfs nog groter: 12-2.

Na de pauze liep het allemaal wat stroever maar het werd niet echt spannend meer. Dat was te danken aan de opgebouwde voorsprong en aan het missen van de kansen die A’dam wel degelijk kreeg. Westergo had moeite met scoren; de Bolswarders scoorden in het eerste kwartier slechts 2 keer…. De ploegen waren in die 2e helft ook veel meer gelijkwaardig. De winst kwam echter niet meer in gevaar en uiteindelijk werd er met 17-7 gewonnen.

Score:  Johannes Miedema 5, Michelle Dijkstra 4 (de mooiste treffer van de avond kwam op naam van Michelle, na een perfecte aangeefpass van Dieuwke de Boer), Mirna Feddema 3,, Hedzer Eringa 3 en Sytze Piter Bras 2 (1strafw.)

Het eerste zaalduel voor Westergo 1 vond op 12 nov. plaats in de sporthal in Balk, waar DTG uit Wyckel de tegenstander was. Westergo kwam daar net iets te kort en de punten bleven in Balk.

A1 verloor op 12 nov. thuis met 5-8 van Lintjo A2. Doelpunten HarmJan  4, Mariska 1.

Op 19 nov. werd thuis nipt verloren van LDODK A3: 8-9. Doelpunten: HarmJan 3, GeertJan 3 en Jesper 2.

B1 won op 12 nov. thuis met 4-0 van DOW B1. Elmar, Maayke, Rins en Jemma (studente uit Australië die thuis netbal speelt) elk 1.

Op 19 nov. werd in Houtigehage met 5-7 gewonnen van Boelenslaan B1. Doelpunten Elmar 2, Ids 2, Rins 2 en Tsjalling 1.

C1speelde op 12 nov. in Sneek en won met 4-6 van de Waterpoort C1. Maaike scoorde 2 keer, Amarins 2 keer en Jelmer 2 keer.

C2 speelde op 12 nov. thuis tegen Lemmer C2 en verloor met 1-9. Auke scoorde.

Op 19 nov. werd er in Balk met 4-2 verloren van Harich C2.

D1 speelde op 12 nov. thuis tegen Wêz Warber en Fluch D1 en won met 6-3. Doelpunten Iris 4 en Martijn 2.

Op 19 nov. was meteen de return, nu in Leeuwarden. Ook nu pakte Westergo de punten: het werd 3-8. Iris scoorde 4 keer, Betúl 2 keer, Luke 1 keer en Julia 1 keer.

Op 12 nov. won E1 thuis met 12-3 van SIOS E3. Doelpunten Emma 3, Syrk 3, Carlijn 2, Stefan 2 en Jannique 2.

Op 19 nov. werd er in Grou met 7-11 gewonnen van Mid Fryslân E2. Doelpunten: Emma 4, Stefan 3, Mare 3 en Syrk 1.

E2 speelde op 12 nov. thuis tegen SIOS E4 en won met 8-0. Doelpunten David 3, Janieke 2, Amarins 1, Ymke 1 en Shyvana 1.

Op 19 nov. werd er in Leeuwarden met 0-13  gewonnen van Wêz Warber en Fluch E1. Doelpunten: Carlijn 7, Ymke 2, Amarins 2, Hidde 1 en Janieke 1.

E3 speelde op 12 nov. thuis tegen OWK E1 en dat duel eindigde onbeslist: 5-5.

Op 19 nov. werd er in Akkrum gespeeld tegen Mid Fryslân E6 en dat duel werd door Westergo net verloren: 5-4.

(helaas geen doelpuntenmakers van E3 ontvangen.)

F1 speelde op 12 nov. thuis tegen SCO F2 en won met overmacht: 22-8. Niekee scoorde 13 keer, Jordan 5 keer en Liset 4 keer.

Op 19 nov. ging het ook prima er toen werd er in Ureterp met 9-18 gewonnen van Oerterp/VKC F2.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.