Koploperproject Duurzaam Ondernemen in Súdwest-Fryslân van start

Woensdag 24 april vond de startbijeenkomst van het Koploperproject Duurzaam Ondernemen in gemeente Súdwest-Fryslân plaats.

Wethouder Leo Pieter Stoel ontving de deelnemende bedrijven in de sfeervolle bierbrouwerij “Us Heit” in Bolsward. Acht bedrijven gaan het komende jaar aan de slag om hun bedrijf te verduurzamen. De bedrijven die deelnemen aan het project zijn: Bierbrouwerij Us Heit, Hoekstra Sneek, Rooth Multiservice, De Baaies, Guy Cotemans Permacultuur, Friso Bouwgroep, Holiday Boatin en Ynova.

Advisering en kennisdelen

Doel van de avond was de ondernemers te informeren over het project. Alle bedrijven worden door ingenieurs- en adviesbureau DGMR uit Drachten doorgelicht. Op basis hiervan krijgt ieder bedrijf een individueel advies. Aan de hand van dit advies kunnen ze duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijfsvoering toepassen. Later in het traject gaan de bedrijven de uitkomsten van de adviezen met elkaar delen en wisselen ze kennis en ervaringen uit.

Duurzaamheid heeft binnen de gemeente Súdwest-Fryslân een belangrijke plek. In haar interne bedrijfsvoering houdt de gemeente rekening met duurzaamheid. De gemeente ondersteunt het koploperproject omdat het bedrijven kansen biedt concreet met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat dit jaar nog een groep Koplopers van start gaat.

Verduurzaming Friese economie

Het Koploperproject Duurzaam Ondernemen maakt deel uit van een provinciaal initiatief om bedrijven en organisaties te betrekken bij versterking en verduurzaming van de Friese economie. Dit initiatief wordt mede ondersteund door het projectbureau A7Westergo en de Provincie Fryslân.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.