Koperklanken thuis in de woonkamer

Omrop Fryslân brengt de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen live bij mensen thuis.

De ONFK is een jaarlijks terugkerend kampioenschap voor fanfareorkesten uit heel Nederland.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 april zijn de kampioenschappen alweer voor de vierde keer op rij rechtstreeks te volgen via Omroplive.nl.

De ONFK worden georganiseerd door de Stichting Frysk Fanfare Festival en worden ook dit jaar weer gehouden in de Lawei in Drachten. Zo’n 35 fanfareorkesten met in totaal 1500 muzikanten strijden om de prijzen. Er zijn ook weer veel Friese muzikanten bij. De fanfares zijn verdeeld over vijf divisies en in elke divisie is er een winnaar, maar alleen de winnaar van de eerste divisie mag zich een jaar lang Open Nederlands Fanfare Kampioen noemen. Meer informatie over de deelnemers en de werken die gespeeld worden, is te vinden op www.onfk.nl.

Omrop Fryslân zendt de kampioenschappen live uit op Omroplive.nl op vrijdag 4 april van 17:00 tot 23:15 uur en zaterdag 5 april van 10:30 tot 23:45 uur. Omrop Fryslân maakt ook opnamen die later te horen zijn op het Koperkanaal, www.koperkanaal.nl. Op die internetzender voor liefhebbers van muziek van harmonie, fanfare en brassbands zijn 24 uur per dag opnamen te horen die Omrop Fryslân in de loop van de tijd gemaakt heeft van concerten, concoursen en festivals.

Het publiek thuis en in de schouwburg kan tijdens de ONFK reageren via twitter met #ONFK.

De ONFK, vrijdag 4 april en zaterdag 5 april live te volgen op Omroplive.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *