Koningsdag wordt een muzikaal feest

Nog een paar weken en dan is het weer Koningsdag. Dit jaar met een extra feestelijk tintje want koning Willem Alexander wordt 50 jaar! Dus alle reden om er een mooi feest van te maken in Bolsward. Maar wat is een feest zonder muziek?

Het programmaboekje wordt woensdag 19 april huis aan huis in Bolsward verspreid .Kunt u niet zo lang wachten kijk dan alvast op onze website www.ocbolsward.nl.

Vanaf 10.30 uur wordt de Broerekerk omgetoverd tot een heuse concertzaal, waar u onder het genot van een kopje koffie kunt genieten van het Koninklijk koffieconcert met medewerking van CMV Oranje en het Bolswarder shantykoor Skomjend Wiid.

Dit voor iedereen vrij toegankelijke inloop concert duurt tot 12.00 uur. Het Oranje Comité Bolsward trakteert u op wat lekkers bij de koffie.

Om 11.00 uur verandert het marktplein in Muziekplein Koningsdag 2017 waar tot ’s avonds 19.00 uur achtereenvolgens voor u optreden:

Timo de Jong (11.00-11.45 uur)

Timo is een muzikant uit Meppel, die met invloeden van folk en country muziek een tijdloze vorm van pop liedjes schrijft en speelt. Afgelopen januari speelde Timo op Eurosonic Noorderslag.

Hayfever (12.15-14.00 uur)

Na het succes van vorig jaar is dé Rock & Roll en Sixties band van Nederland Hayfever ook dit jaar weer van de partij. Het drietal brengt een ode aan de swingende jaren ’50 Rock&Roll en hippe jaren ’60 beat muziek.

The Funky five (14.30-16.15 uur)

Deze van oorsprong Bolswarder 5 man sterke band speelt funk en soul met een vleugje jazz.

The Beatles Sessions (16.45-19.00 uur)

Als grande finale van Muziekplein Koningsdag 2017 presenteert het Oranje Comité Bolsward

The Beatles Sessions! Deze The Beatles Tributeband sluit met een 2 uur durende finale Koningsdag 2017 in Bolsward feestelijk af. Alles komt voorbij: van hits als ‘Twist And Shout’ tot pareltjes als ‘Blackbird’.

De klokken van Bolsward luiden om 08.00 uur het feest in. Om 09.00 uur start de dag traditioneel met de aubade én de ballonwedstrijd voor de basisschooljeugd.

Zolder opruimen vanuit uw eigen kofferbak? Geef u dan op voor de kofferbakmarkt via de site van het Oranje Comité Bolsward.

Voor de jeugd zijn er Jouke’s Oudhollandse kinderspelen op de Appelmarkt. En op de Bargefenne staan een aantal leuke springkussen klaar en kan er een hindernisbaan worden bestormd. Vanaf 11.30 uur is er een stoere quadbaan met elektrische quads.

Ook kunt u uw kennis van onze Koning testen bij de Koninklijke Puzzeltocht. Raad en zoek de jaartallen bij de foto’s op het wedstrijdformulier. Dit formulier kunt u afhalen bij de kraam van de kinderspelen.

Liefhebbers van een potje schaak (jong en oud) kunnen om 10.00 uur terecht in de bovenzaal van hotel restaurant de Wijnberg voor de Koningsrapid.

Wilt u liever Bolsward eens vanaf het water bekijken vaar dan een rondje mee met de rondvaartboot. De ervaren gidsen geven u veel informatie over onze mooie stad en vertellen u vast iets wat u nog niet wist!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.