Koningsdag begint koud maar zonnig

Bij de traditionele aubade stonden vanmorgen weer honderden kinderen met hun ouders met een ballon in de handen.

Vorig jaar konden er geen ballonnen de lucht in omdat het gas om de ballonnen te vullen op was. Maar dit jaar was er weer voldoende op voorraad en dat trok weer veel publiek de stad in.

Na de toespraak door wethouder Maaarten Offinga en het zingen van het speciale Koningslied en het Fries en Nederlands volklied werden de circa 1000 ballonnen losgelaten. Waarbij ook dit jaar weer een deel een korte reis maakten en bleven steken aan de gevels van de Jongemastraat.

De kofferbakverkopers stonden daarna klaar om hun handel aan de man te brengen en de kinderen konden ondertussen de spelletjes spelen op de Appelmarkt. Ondertussen klonk de muziek van Hollandia, cmv Oranje en Omke Romke.

 

Foto: Jan Visser

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.