Koninginnedag 2012 (video)

Topdrukte vanmorgen vroeg in Bolsward, leden van scoutinggroep Jambowa verzamelden zich al voor 7 uur bij het stadhuis om de duizend ballonnen te vullen die na de aubade de lucht ingaan.

Die ballonnen werden voorafgaande aan de aubade uitgedeeld aan de kinderen die naar het centrum kwamen om die na het zingen los te laten op weg naar het westen. Waardoor de verwachting is dat de kaartjes vanaf eind deze week terug gestuurd worden vanuit Noord of Zuid Holland. Daarna konden de kinderen spelletjes doen en de ouders of andere  belangstellenden langs de ruim 120 auto’s die hun kofferbak hadden gevuld, in de hoop leeg weer huiswaarts te keren.

’s Middags ging de rondvaartboot door Bolsward, speelde de Blues Brotherband uit Makkum en had Wetterwille Friesland drie grote “luchtballen” in het water liggen waarmee  men door het water kon wandelen maar meestal was dit kruipen. (filmverslag Petra Kroon)

Foto’s Koninginnenacht Bolsward  Door Martin Jansen

Foto’s door Petra Kroon, Jan Visser en Ton Visser 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.