Komt u zaterdag ook naar de Open Monumentendag?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag 13 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Op Reis’. In de plaatsen IJlst, Sneek, Bolsward, Parrega, Workum en Woudsend zijn in totaal ruim 30 monumenten van 10.00 – 17.00 uur open voor bezichtiging.

Activiteiten
In en rondom de monumenten worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kunt u onder andere de dakruiter van de Martinikerk beklimmen, u kunt meedoen aan de Elfstegentocht in Woudsend en kinderen kunnen schat zoeken in Workum.

Gratis op reis
Dit jaar zijn niet alleen de deelnemende monumenten en musea gratis toegankelijk, ook worden diverse vervoersmiddelen gratis aangeboden. U kunt bijvoorbeeld op reis per schip met de Staverse Jol, de houten bok en de Johanna Jacoba. Ook kunt u gebruik maken van treintjes en de shuttle expres.

Meer informatie
Meer informatie over het programma vindt u in de Open Monumentendagbrochure. Deze brochure kunt u downloaden op www.sudwestfryslan.nl. Ook kunt u de brochure afhalen bij alle VVV’s en bibliotheken in Súdwest-Fryslân en bij diverse supermarkten, hotels en restaurants in de deelnemende plaatsen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.