Komt er nog een 22 december? (video)

Bolsward-Op 21 december zou de laatste dag van de aarde zijn, dat zeggen sommige mensen naar aanleiding van de oude Maya kalender, die stopt op 21 december 2012.


Toch zijn er velen die niets geloven van het einde van de wereld en die na 22 december hun agenda alweer vol hebben staan, bijvoorbeeld waar ze eerste Kerstdag zullen doorbrengen.

De wereld zal gewoon door draaien en de tijd gaat verder. Juryt Abma uit Bolsward is als vrijwilliger betrokken bij de stichting voor de “Wet van Tijd” en samen met andere vrijwilligers van deze planetaire stichting is hij uitgenodigd om op de “laatste dag” aanwezig te zijn bij een speciale Maya ceremonie in Palenque (Mexico).

Ook Juryt denkt dat de wereld niet zal vergaan. Hij heeft ook nog wat te doen, want hij deed op 18 november 2007 een ontdekking, één waarvan het gevolg pas in de jaren die erop volgde voor hem duidelijk werd. In een oud Chinees boek van 1100 jaar voor Christus vond hij een code die de tijd beschrijft van de maankalender van de oude Chinezen. Hiermee ontdekte hij hoe die kalender werkt en hoe die synchroniseert met de Maya kalender. Op deze manier heeft hij een brug weten te slaan tussen de oude Oosterse wetenschap en die van de nieuwe (herontdekte) wetenschap van de Maya’s. De afgelopen vijf jaar heeft Juryt nogal terug getrokken geleefd en heel hard gewerkt aan de uitwerking van zijn ontdekking. Dat is een boek geworden, wat mogelijk in 2013 uitgegeven kan worden.

Het begrip tijd is voor Juryt niet het voorbij tikken van de seconden op een klok, het is veel meer dan dat. Juryt leeft volgens een maankalender, een jaarkalender die uit 13 Manen van 28 dagen bestaat. De Maya’s leefden namelijk met wel 17 verschillende kalenders tegelijkertijd. Juryt weet waarom ze dit deden, hoe het werkt en wat je ermee kunt doen. Mensen die hier meer over willen weten, kunnen bij Juryt hun vragen stellen, of de website www.wetvantijd.nl bezoeken; een andere website van Juryt zal binnenkort online gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.