Koekactie vogelwacht Bolsward

BOLSWARD – Vogelwacht Bolsward e.o. houdt volgende week haar jaarlijkse koekactie.

Voor de vogelwacht is dit de belangrijkste bron van inkomsten. Van de opbrengst worden vele zaken en projecten gefinancierd, zoals de jeugdfûgelwachtdei en jeugdmiddagen, project ‘vogels aan huis’ (boeren-, gier- en huiszwaluw), nestkastenproject in Bolsward (ongeveer 100 stuks), wintervoedering van vogels rondom Bolsward en beschermingsplannen voor de zwarte stern.

Een deel van de opbrengst van de koekactie gaat naar ‘De Fûgelpits’, ‘De Fûgelhelling’, en de commissie broedzorg. Ook de kosten van het maken van nieuwe nestkasten en het repareren van nestkastjes, en nestbeschermers, welke in de nazorgperiode worden gebruikt, worden uit deze middelen bekostigd.

De Vogelwacht Bolsward e.o. zet zich in voor bescherming van de weidevogels in de nazorgperiode. Hierbij zijn ongeveer 80 wachters actief in 72 rayons bij ongeveer 110 veehouders en agrariërs. In de week van 9 tot en met 14 januari kunt u ze aan de deur verwachten.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.