Koeien vallen in gierput

De brandweer van Bolsward en Makkum zijn dinsdagmiddag uren bezig geweest met het bevrijden van koeien die door een veerooster waren gezakt.

Omstreeks 15 uur kreeg de brandweer de melding binnen dat er op een boederij aan de Exmorraweg, even buiten Bolsward, diren in nood waren. In totaal waren er 15 koeien in de gierput terecht gekomen. De brandweer is tot aan het begin van de avond bezig geweest te dieren te bevrijden. de brandweer vermoed dat er tijdens het mixen van de gier iets gebeurd is waardoor de roosters zijn verschoven en de koeien naar beneden vielen. Doordat de stal vrij open is konden de gevaarlijke gassen goed wegkomen en zijn de koeien er goed vanaf gekomen.

Meer foto’s op de website van de brandweer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.