Koe zoekt verkoeling (foto's en video)

Donderdagavond moest de brandweer van Bolsward in actie komen voor een koe die te water was geraakt in een sloot aan de Ugolaan.

De brandweer kreeg de melding nadat omstanders vier loslopende koeien terug hadden gedreven. De vier koeien waren via het fietspad  om één van de vijvers op weg naar de Ugolaan. Toen de koeien weer in het land waren ontdekten de omstanders dat een andere koe in een sloot langs het water stond.

Omdat de boer niet thuis was belde de getuige 112 waarop de brandweer en politie in actie kwamen.

Eerst werd geprobeerd het dier met de kop vooruit op het droge te krijgen. Een ter plaatse gekomen veearts gaf daarna het adbies om het zijwaarts te proberen. Daarna was de koe snel uit het water gehaald en kon ze vrij snel daarna met haar soortgenoten het land weer in.

 

Foto’s

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.