Knuffelhond Kareltje terug bij zijn baasje

De zoektocht naar Knuffelhond Kareltje is donderdag tot een goed einde gekomen. Kareltje bleek uiteindelijk Lady te heten en afkomstig uit Gaasterland.

 

De bijzondere knuffel werd gevonden door de redactie en werd in de vier dagen dat hij bivakkeerde op de burelen van de redactie talloze avonturen. Ton Visser maakte een Facebookpagina aan voor het knuffelbeest in de hoop dat de avonturen gedeeld zouden worden waardoor uiteindelijk het baasje gevonden zou worden. En gedeeld werden de avonturen, zo werd het openingsbericht, de vermissing en oproep 81.000 keer gelezen en veelvuldig gedeeld.

En hierdoor steeg het aantal volgers snel. Op de laatste dag waren er ruim 1000 volgers voor Kareltje. Die op zijn Facebookpagina regelmatig liet zien wat hij beleefde. Zo hielp hij mee met het koken, sliep hij in bed bij zijn oppasbaasje, ging mee naar het werk,ging in de sauna en ging mee te winkelen. De reacties op zijn avonturen waren hartverwarmend en leek bijna een tweede “Biebermania” te worden, maar dan in het klein.

 

De redactie van Hea hoorde het verhaal en kwam dinsdagmiddag langs om een reconstructie te maken van hoe Kareltje gevonden werd en hoe redactielid Ton pogingen ondernam om het baasje te vinden. Uiteindelijk melde het baasje zich donderdagmiddag en werd geregeld dat Lady weer terugkwam bij de dertienjarige eigenaresse van Lady. Zij had de knuffel meegenomen naar het Marnecollege voor een tekenopdracht en was de knuffel, op weg naar huis, verloren. Hierop werd direct een afspraak gemaakt om de knuffel terug te geven.

Eind goed al goed!

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.