KNKB welpen jongens en meisjes in Bolsward

Op zaterdag 28 juli waren de KNKB welpen jongens en meisjes te gast in Bolsward. Zij kaatseten beiden een door-elkander-lotenwedstrijd. In beide klassen stonden, na bijloten, slechts 9 parturen op de lijst. Eigenlijk hadden dit wat meer moeten zijn.

Was het de afgelopen dagen een hittegolf tijdens de partij in Bolsward was het aangenaam weer. En het leukste was nog dat we net voor tweeën uit waren, toen het onweer los barstte.

De eerste prijs was een krans en een mooie telegraaf. De andere prijzen waren luxe bekers. Allen geleverd door A.P. van der Feer uit Bolsward.

Welpen meisjes

In de halve finale was het voor Linda van der Meer  en Ilja Wijtsma snelle halen snel thuis. Met 5-1 en 6-2 werden Noëlle Hiddinga en Iris Haga naar de derde prijs verwezen.

De finale was wat spannender, maar toch wat eenzijdig. Linda en Ilja redden het niet tegen ManoekScharringa en Aniek Koopmans. De laatsten wonnen met 5-3 en 6-0.

De eerste prijs in de verliezersronde was voor Lieke Tuinier en Marit Steigenga. Zij wonnen met 5-0 en 6-4 van Minke Tjalsma en Lotte-Ytsje Hoekstra.

 

Uitslag:

1ste prijs:              ManoekScharringa (Dronryp) en Aniek Koopmans (Witmarsum).

2de prijs:              Linda van der Meer (Dronryp) en Ilja Wijtma (Jirnsum).

3de prijs:              Noëlle Hiddinga (Sint-Anne) en Iris Haga (Bolsward).

1ste verliezers:  Lieke Tuinier (Makkum) en Marit Steigenga (Bolsward).

 

Welpen jongens

Ook bij de jongens was de halve finale eentje van snelle halen gauw thuis. Met 5-1 en 6-4 werden Ale Reitsma en Jurre Dijkstra naar de derde prijs verwezen door Kyano van Swinderen Koopmans en Ruurd Oosterbaan.

In de finale was er meer spanning. Siete Wassenaar en Frans Oosterbaan verkochten hun huid duur, maar redden het niet op tegen Kyano en Ruurd. De laatst genoemden wonnen met 5-3 en 6-2.

De verliezersronde werd een prooi voor Joachim Schaaf en Mark Reitsma. Zij wonnen met 5-4 en 6-6 van Timo Poelmans en Niek Dijkstra.

 

Uitslag:

1ste prijs:              Kyano van Swinderen Koopmans (Exmorra) en Ruurd Oosterbaan (Scharnegoutum).

2de prijs:              Siete Wassenaar (Minnertsga) en Frans Oosterbaan (Scharnegoutum).

3de prijs:              Ale Reitsma (Baerd) en Jurre Dijkstra (Menaam).

1ste verliezers:  Joachim Schaaf (Bitgummole) en Mark Reitsma (Tzummarum).

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.