Klokslag Bolsward overgenomen door GEA Groep

Machinefabriek De Klokslag wordt overgenomen door de GEA  groep.

Dat laat het bedrijf weten via een verklaring op hun facebookpagina. Het Bolswarder bedrijf is een toonaangevende leverancier van grootschalige apparatuur voor semi-harde kaasproductie in Europa. De ondertekening is overigens nog onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Beide bedrijven hebben ca. 160 medewerkers en ca. 40 miljoen euro omzet (2013).

“De Klokslag past perfect bij onze nieuwe strategische benadering van onze applicatie competenties aanvullen langs geselecteerde eindproduct lijnen. Deze overname maakt ons tot een volledig probleemoplossende leverancier in dit groeiende segment van de zuivelsector “, aldus Juerg Oleas, CEO van de GEA Group. “De Klokslag heeft een eerste klas product en sterke verwerkingsmogelijkheden op hun eigen gebied, ze zullen veel baat hebben bij GEA’s wereldwijde verkoopnetwerk en onze systematische aanpak dienst.”

De GEA Groep is geen onbekende voor het Bolswarder bedrijf. Sinds 2008 was er al een intensive samenwerking tussen de twee bedrijven. Dat kwam omdat bij diverse projecten in Duitsland de behoefte ontstond om meer als een aanbieder op te treden in de markt van harde en halfharde kaas. Hierbij vullen beide bedrijven elkaar perfect aan”.

 

(later meer)

 

Lees ook: Kaaspersen op weg naar Heerenveen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.