Klokkenluiders

De klokken in Bolsward luiden regelmatig. Om de tijd aan te geven of omdat er een begrafenis is. Omdat het zondag is en de kerkdienst begint.

Maar zaterdag 20 januari luiden ze omdat de jaarlijkse actie kerkbalans begint. Kerkbalans is een actie van de kerken om geld te vragen voor de kerk. Want de kerken in Nederland krijgen geen subsidie van de overheid. En ze hebben natuurlijk wel kosten voor personeel en gebouwen, voor jeugdwerk en ouderenwerk. De leden van de kerk worden opgeroepen om geld te geven. En dat doen ze gelukkig ook ruimhartig. Maar ook als u geen kerklid bent, mag u natuurlijk best wat geven in de collectebus.

Want een stad zonder kerk zou een beetje levenloos overkomen, toch?

De kerken willen ook graag midden in de Bolswarder samenleving staan. Door mee te doen aan feesten. Door te schrijven in de media. Door een diaconaal platform op te richten waar vanuit de voedselbank en de kledingbus werden opgezet. Door u de gelegenheid te bieden de kerk even binnen te lopen om een kaarsje te branden of even stil te zijn. Door de week of op zondag.

Zaterdag is er daarom ook open huis in de Martinikerk. Om u te laten zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Ook letterlijk, want hebt u wel eens op de gewelven van de kerk gestaan? Of gezien hoe pûstetrapers aan het werk zijn? Maar u kunt ook aanschuiven voor een gesprekje of kijken wat er gebeurt aan jeugdwerk.

Als de klokken luiden weet u dat u welkom bent.

Ds.Marieke Ariesen- Holwerda, Martinikerk

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.