Kleuters van basisschool De Bron krijgen bezoek van een echte strooiwagen

Maandag kregen de kleuters van basisschool de Bron, als afsluiting van het thema Winter, bezoek van een echte strooiwagen.

Nadat de gemeente Súdwest Fryslân ’s morgens vroeg officieel had gestrooid kwam de wagen op bezoek op het plein van de kleuters.

Dit was wel spannend. Zo vaak zie je een strooiwagen niet van dichtbij en vooral niet op het plein waar normaal alleen speelmateriaal aanwezig is.

Eerst hebben we de auto eens goed bekeken. Waar is dat zout nu allemaal, en hoe komt dat nu zo mooi op straat terecht? Na wat vragen van de kleuters kwam het mooiste. De strooiwagen gaf een echte demonstratie. Tijdens een rondje om de zandbak op het plein strooide de wagen zout. Tijdens de lessen hadden de kleuters dat al eens in een filmpje gezien, maar in het echt ziet het er nog mooier uit.

Prachtig dat hadden de kinderen nog niet eerder van zo dichtbij gezien. Nu weten ook alle kleuters waarom er gestrooid wordt, hoe vervolgens het zout voorkomt dat het glad is, maar bovenal waarom je toch voorzichtig moet blijven!

Gemeente Súdwest Fryslân, bedankt voor de mooie samenwerking! De kleuters hebben genoten en zo tastbaar als dit konden we het niet krijgen!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *