Kleuters van basisschool De Bron krijgen bezoek van een echte strooiwagen

Maandag kregen de kleuters van basisschool de Bron, als afsluiting van het thema Winter, bezoek van een echte strooiwagen.

Nadat de gemeente Súdwest Fryslân ’s morgens vroeg officieel had gestrooid kwam de wagen op bezoek op het plein van de kleuters.

Dit was wel spannend. Zo vaak zie je een strooiwagen niet van dichtbij en vooral niet op het plein waar normaal alleen speelmateriaal aanwezig is.

Eerst hebben we de auto eens goed bekeken. Waar is dat zout nu allemaal, en hoe komt dat nu zo mooi op straat terecht? Na wat vragen van de kleuters kwam het mooiste. De strooiwagen gaf een echte demonstratie. Tijdens een rondje om de zandbak op het plein strooide de wagen zout. Tijdens de lessen hadden de kleuters dat al eens in een filmpje gezien, maar in het echt ziet het er nog mooier uit.

Prachtig dat hadden de kinderen nog niet eerder van zo dichtbij gezien. Nu weten ook alle kleuters waarom er gestrooid wordt, hoe vervolgens het zout voorkomt dat het glad is, maar bovenal waarom je toch voorzichtig moet blijven!

Gemeente Súdwest Fryslân, bedankt voor de mooie samenwerking! De kleuters hebben genoten en zo tastbaar als dit konden we het niet krijgen!

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.