Kleine Scholen blijven open met een ‘Coöperatie voor Basisscholen’.

Maandag 14 april 2014 is er in Dorpshuis Scharnegoutum een informatieavond over de voordelen van een Coöperatie van Basisscholen.

 Als de laatste school van het dorp dicht gaat is dat een klap voor de gemeenschap. Vaak wordt er op grond van economische motieven op hogerhand over besloten, óók als de school goed presteert. Het belang van de jonge kinderen en de dorpgemeenschap komt dan helaas op de tweede plaats.

Er is nu een prima oplossing, scholen kunnen zich aansluiten bij een Coöperatie van Scholen, die maar één doel heeft: met sluiting bedreigde Kleine Scholen, open houden.

De avond wordt georganiseerd om ouders, besturen, medewerkers en plaatselijke belangen vrijblijvend te informeren. De presentatie wordt verzorgd door Cees van Mourik van de landelijke initiatiefgroep Coöperatie Scholen en Durk Stoker, fractievoorzitter FNP Súdwest-Fryslân. Na de pauze is er discussie en gelegenheid om vragen te stellen.

Iedereen is welkom, de informatie-avond begin om 20.00 uur in Dorpshuis Scharnegoutum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.