Kledingbus Bolsward wint landelijke prijs

De kledingbus, een initiatief van de Zalige Titus Brandsmaparochie en de Heilige Antonius van Padua-parochie is samen met het Maatjesproject Almere winnar geworden van de Kans Inspiratieprijs.

Programmamaker Roderick Vonhögen bezocht eerder de genomineerden en liet deze zien in zijn tv programma. Om te laten zien hoe breed ‘omzien naar elkaar’ kan zijn. En om te inspireren om oog voor de kwetsbare te hebben. Tijdens de landelijke KRO-NCRV Inspiratiedag op 24 juni 2017 werden de winnaars bekend gemaakt, die initiatieven ontvingen een aanmoedigingsprijs van duizend euro.

Kees van Kordelaar, diakonaal opbouwwerker van de Zalige Titus Brandsmaparochie, is blij met de prijs het is een stuk erkenning voor het werk van de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat deze bus vanaf volgende week door de gemeente kan rijden. De bus die ter beschikking is gesteld door een bedrijf, is door een groep vrijwilligers in zo’n 100 uur klaar gemaakt en zal met wederom een groep vrijwilligers vanaf maandag door de gemeente rijden.

Men kan dan tegen een vrijwillige bijdrage kleding, schoenen, speelgoed en boeken kopen Daarnaast wordt het een sociaal ontmoetingspunt, iets waarmee Kordelaar al de nodige positieve ervaringen heeft opgedaan bij de kledingbank.

Zaterdag zal er eerst een promotietour door de regio worden gedaan om meer bekendheid te geven aan de kledingbus.

Foto via Facebook gemaakt door Robert Aarts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *