Kledingbus Bolsward wint landelijke prijs

De kledingbus, een initiatief van de Zalige Titus Brandsmaparochie en de Heilige Antonius van Padua-parochie is samen met het Maatjesproject Almere winnar geworden van de Kans Inspiratieprijs.

Programmamaker Roderick Vonhögen bezocht eerder de genomineerden en liet deze zien in zijn tv programma. Om te laten zien hoe breed ‘omzien naar elkaar’ kan zijn. En om te inspireren om oog voor de kwetsbare te hebben. Tijdens de landelijke KRO-NCRV Inspiratiedag op 24 juni 2017 werden de winnaars bekend gemaakt, die initiatieven ontvingen een aanmoedigingsprijs van duizend euro.

Kees van Kordelaar, diakonaal opbouwwerker van de Zalige Titus Brandsmaparochie, is blij met de prijs het is een stuk erkenning voor het werk van de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat deze bus vanaf volgende week door de gemeente kan rijden. De bus die ter beschikking is gesteld door een bedrijf, is door een groep vrijwilligers in zo’n 100 uur klaar gemaakt en zal met wederom een groep vrijwilligers vanaf maandag door de gemeente rijden.

Men kan dan tegen een vrijwillige bijdrage kleding, schoenen, speelgoed en boeken kopen Daarnaast wordt het een sociaal ontmoetingspunt, iets waarmee Kordelaar al de nodige positieve ervaringen heeft opgedaan bij de kledingbank.

Zaterdag zal er eerst een promotietour door de regio worden gedaan om meer bekendheid te geven aan de kledingbus.

Foto via Facebook gemaakt door Robert Aarts

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.