Klasina Zeinstra lost startschot Winterfiets Elfstedentocht

Leeuwarden- Zondag  om 7.00 uur lost Klasina Zeinstra het startschot vanuit de elfstedenhal voor de Winterfiets Elfstedentocht.

Voor het eerst zal de speciaal voor een mogelijke Schaatselfstedentocht ontworpen startdeur in gebruik worden genomen. Ruim 1200 bikkels gaan van start met tegelijkertijd 250 deelnemers voor de 7stedentocht vanuit Sneek.

De Winterfiets Elfstedentocht probeert zoveel mogelijk het elfstedengevoel te laten herleven. Dat betekent ook een route zo dicht mogelijk langs het schaatswater met af en toe een kluunplaats en de bruggetjes van Bartlehiem en over de Bonke in Snakkerburen. Hier zal ook worden gestempeld en wordt in de theetuin een bak snert met brea (Fries roggebrood met spek) geserveerd.

Voor vertrek zal er ook aandacht worden besteed aan de campagne een echte wielrenner laat van zich horen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat op fietsen zonder bel, er snel een op wordt gemonteerd.

Voor de routebepaling wordt gebruik gemaakt van GPS en van een smartphone app. Daarnaast is er ook een routekaart op papier beschikbaar. De laatsten worden terug verwacht rond 21.00 uur. Na 17.00 wordt er in Franeker niet meer gestempeld. De gezondheid wordt in de gaten gehouden door 6 mobiele EHBO teams van EHBO stichting Assen.

Als aandenken aan deze heroïsche tocht ontvangen de deelnemers uiteraard een kruisje.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.