Klaar voor de zon?

De weerberichten zijn voor de zon- en zomerliefhebbers gunstig. Na een natte meimaand met lage temperaturen lijkt de zomer dan toch echt zijn opwachting te maken. Nog een paar dagen de tijd om je erop voor te bereiden met zonnebrand en een kast vol luchtige kleding.

Kom maar door met die korte broek, flip flops, Ibizajurk en zonnebrand. De zomer komt eraan. Als we de weermannen- en vrouwen mogen geloven passeren we komend weekend en de dagen erna de twintig graden grens.

Regen was goed voor de natuur niet voor het humeur

We hebben er best een tijdje op moeten wachten, want mei was een natte maand. Goed voor de natuur, maar niet voor het humeur. Het is officieel nog wel geen zomer, maar we verlangen er wel naar. Nu de zon eindelijk zijn opwachting maakt, wordt het tijd om onze zomerse garderobe tevoorschijn te halen.

Je kledingkast maak je zomerklaar door alle winterse items er resoluut uit te verwijderen. Dikke truien, wanten en sjaals, colletjes. Zorg dat ze schoon gewassen naar een andere kast of in een doos terecht komen die je kunt opbergen om deze pas na de zomer weer tevoorschijn te halen.

Haal de bezem door je garderobekast

Als we de Marie-Kondo methode toepassen haal je er direct de kledingstukken uit waar je niet blij van wordt. Die kunnen worden doorgegeven of verkocht aan een ander of, bij al te veel slijtage, worden weggegooid. Vaak kom je meer tegen dan je dacht dat je had, dus haal er een figuurlijke bezem doorheen. Dat ruimt lekker op en geeft meteen ruimte in je kast om je zomerspulletjes er mooi in neer te leggen en in op te hangen.

Misschien had je die zomerspullen ergens anders opgeruimd, maar meestal komen de shorts en jurkjes ergens van achteruit de kast tevoorschijn. Geef ze een frisse wasbeurt en hang ze op zodat ze voor het grijpen zijn. Ook hier geldt: ga er even doorheen om te kijken wat je nog wel en niet wilt dragen.

Oude zonnebrand nog goed?

En dan natuurlijk die weersvoorspelling, want daar is het allemaal om te doen. Volgens weeronline wordt het zaterdag 16 graden in het noorden tot 21 graden in het zuiden. Daar zijn we aan toe. Zondag komt daar nog een graadje bij en de dagen erna stijgt de temperatuur en gaat de zon volop schijnen. En… het blijft droog.

Een belangrijke tip voor wie nog een fles zonnebrand van vorig jaar heeft staan. Volgens het KWF is zonnebrandcrème na opening nog twaalf maanden houdbaar. Je kunt op een fles een getal en de letter M (van maand) zien. Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert. De crème beschermt dan minder goed. Check bij een geopende fles dus de houdbaarheid. Bewaar zonnebrand niet te lang.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.