Kinderen Sint Maartenschool in warme trui in de klas

‘Elk jaar weer gaat Nederland de energieverspilling te lijf door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccesen te delen.

Dat was wat Lise, Frouk, Sanne en Jorja motiveerde om dit in hun groep 8B met juf Nynke te bespreken. Sterker nog: hun voorstel was om hieraan mee te doen. Al snel bedachten ze dat het (te) weinig helpt als je maar met een groep meedoet aan zo’n actie.

Dus de hele school moest gemotiveerd worden. Dat was snel en gemakkelijk geregeld. Een rondje bij alle groepen langs en deelname was verzekerd! ‘Meedoen is simpel’, zo verzekerden ze iedereen. ‘Je zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie en dus ook 6% minder CO2 per graad.’

Vrijdagochtend kwamen kinderen en leerkrachten met een heerlijk warme trui aan op school. Sommigen hadden er zelfs warme sokken bij aangetrokken. Het was een bonte verzameling aan truien en andere warme kledingstukken. En gewerkt dat de kinderen hebben…..

Volgens de website www.warmetruiendag.nl stond de teller die ochtend al op 227.995 deelnemers!

 

Een prachtig initiatief van de kinderen! Voor herhaling vatbaar!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.