Kinderen en bewoners planten ruim 50 bomen in Bolsward

woensdag 12 maart planten kinderen van de basisscholen in Bolsward en bewoners van het nieuwe appartementencomplex De Remise ruim 50 bomen aan de Badweg in Bolsward.

 

Zij doen dit samen met wethouder Gea Akkerman in het kader van de Nationale Boomplantdag. Het planten van de bomen is de afronding van de herinrichting van het voormalige Arrivaterrein.

Afronding herinrichting Arrivaterrein

Het afgelopen jaar is de omgeving enorm veranderd. Op het voormalige Arrivaterrein heeft Jorritsma Bouw uit Bolsward een prachtig appartementencomplex met supermarkt en commerciële ruimten gebouwd. Dit gebouw heeft de naam ‘De Remise’ gekregen. Rond het gebouw heeft Aannemersbedrijf A. Faber BV uit Bolsward de bestrating aangebracht. Daarnaast heeft Faber de parkeerterreinen aan de achterkant van het gebouw aangelegd en de Tramweg, de Badweg en het parkeerterrein voor het zwembad opnieuw ingericht.

Groene omgeving

Vorig jaar maart is een aantal bomen aan de Badweg en de Tramweg en op het parkeerterrein voor het zwembad gekapt. Het kappen van de bomen was nodig vanwege de veiligheid en om de herinrichting van het gebied mogelijk te maken. Met het planten van bomen, struiken, siergrassen en vaste planten ontstaat weer een mooie, groene omgeving. De volgende soorten bomen worden geplant: amberbomen, esdoorn, veldesdoorns en een berk. De verschillende soorten struiken en planten maken er een gevarieerd geheel van.

Nationale boomplantdag: Kiezen voor groen

Op 12 maart gaan zo’n 350 gemeenten met ruim 115.000 kinderen in Nederland bomen planten. Het thema van dit jaar is ‘ Kiezen voor Bomen’. Belangrijk, want….de jeugd moet straks ook kunnen leven in een gezonde, groene omgeving. Het team Beheer Onderhoud Groen van de gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt deze Boomfeestdag samen met een groep kinderen van de Sint Maartensschool en de Openbare Basisschool De Blinker in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.