Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong!

Voor altijd jong! is het thema van de Kinderboekenweek. Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken.

Dat begint bij Opa en oma Pluis van Dick Bruna en de opa en oma van Madelief (Krassen in het tafelblad van Guus Kuijer). Alles draait dus om lieve, gekke, ondeugende, grappige, wijze, stokoude of juist superenergieke opa’s en oma’s!Alle bibliotheken openen de week met een heuse rollatorrace en er is een leukequiz die in de bieb of thuis kan worden gespeeld. Kinderen kunnen leren haken, er is een ‘Pake en beppe dei’ en een schilderworkshop. Op bibliothekenmarenfean.nl is precies na te lezen wat er te doen is in welke bibliotheek en wanneer.

Tweehonderdvijftig studenten van de Friese Poort en het Friesland College in Sneek en Heerenveen zijn aan de slag gegaan met het Kinderboekenweekthema Voor altijd jong!. In de bibliotheken barst de Kinderboekenweek feestelijk los op woensdagmiddag 5 oktober met de rollatorrace: wie het parcours het snelst loopt en ook nog eens alle woorden onthoudt is de winnaar en wint een vette prijs! Iedereen van 4 t/m 12 jaar kan meedoen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten te doen die middag.

Ook dit jaar is er weer een hippe Biebquiz, waaraan alle kinderen uit de groepen 6 t/m 8 mee kunnen doen. Het is de What’s oma en opa-quiz. De quiz bestaat uit een Whatsapp gesprek tussen Oma, Maartje en Opa. Maartje krijgt 10 zoekopdrachten waarvan de antwoorden allemaal op internet te vinden zijn. Wie alle antwoorden goed heeft, krijgt een ‘voor altijd jong-beloning’.

De studenten Onderwijsassistent van de Friese Poort in Sneek verzorgen de opening in zes bibliotheken in Súdwest-Fryslân. De leesconsulenten van de bibliotheken bezoeken bijna 6000 kinderen op school of in de bibliotheek voor groepsbezoeken en de leerlingen komen ook om een kinderboekenschrijver te zien en te horen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.