Kiek uut hier waak ik (column)

Eigunluk su op ut kombord fan oos stadsie un stikker mutte komme “hier waak ik” met sun gefaarluk uutsiende hôn, sudoende is ut skorriemorrie waarskuwt om niet in oos stadsie in te breken.

Want jim mutte uutkieke , wij houwe jim in de gaten. Assut dur op ankomt wille we wel. Want as jou je blokje met de hôn doen sien ju faak wel as iets niet deugd, assut saakje stinkt. En as jou dan de pliessie inskakelle kenne en sei kenne ut gespuis oppakke su dat mooi weese. As ju dan un handsie met je hondsie helpe kenne….  Ut plannetsie van Wiekagent Schermer skoort. Ik fien ut machtug!

Ik weet ut eigen ervaring dat ut handig is, sun ien die de boel in de gaaten houdt. Su hat ik laatst un feessie wat wat uutliep, su gesellug wassut…. Ut was krekt buuten de stad en ik had geen idee hoe laat ik thuus was (of hoe ik thuus bin kommen). Dat skreef ik ok op mien feesboek en mut je miene, binne un uur stond der un reactie van ien die dus sien hon had uutlaten.

Bliekte dat ik dus om kwart oofer twee sien was op de Franukkerstraat. Dus toen ut plannetsie nog niet iens bekend was werkte ut al. Dus ik bin foor maar ik hef geen hôn, dus ik sil wel uutkieke maar wat minder faak as de honnebesitter, die dat elke dag doet.

Nou skient ut gelukkug met te fallen met inbraken inne stad en ok ut fandalisme is niet sun groot probleem, ut idder wel en dat mut natuurluk niet, maar se kreie ut niet druk, sufeul stront is der niet anne knikker. Al sudden der maar twee of drie boefkes pakt wurde, dan fien ik ut al slaagt.

Maar muskien kenne die meesen met hun hôn dan ok wat anders in de gaaten houwe want dur is nog un ander “klein” probleemke wear disse meesen oos met helpe kenne. Kiek ik snap dat sukke beesten ok skiete mutte en gelukkig ruume de meeste meesen die un hôn uutlaate de uutwerpselun wel op. Maar dur binne ok meesen die daer dus geen  boodskap an hewwe, die hewwe dur skijt an.

Dus muskien kenne jim dat ok inne gaaten houwe.

 

Oja en hewwe jou geen hôn en je siene wat dat niet deugd bel dan gewoon 112!

 

Sjoerd

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.