Kick-off FNLI’s-FutureProef in Bolsward

Op 2 november wordt om 9.30 uur het startschot gegeven voor FutureProef, de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland.

Deze week wordt georganiseerd door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en start bij koffiebrander UCC in Bolsward

De FNLI organiseert in samenwerking met Innexus dit initiatief van 2 t/m 8 november om jongeren met een interesse in techniek te stimuleren een opleiding in deze richting te kiezen. De levensmiddelenindustrie heeft de komende jaren veel technici nodig en wil met de openstelling van de bedrijven de jongeren aantrekken, zo werd onlangs tijdens de jaarvergadering van het FNLI aangekondigd. Sander de Rouwe, CDA-gedeputeerde Provincie Fryslân, zal in het bijzijn van de werknemers van UCC Coffee en de scholieren van het Marne College uit Bolsward de week officieel openen.

Tijdens FutureProef openen 15 levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.