Kerststal in de Broerekerk

BOLSWARD – Al jaren zorgt het trio Anton van der Weide, Titus Hettinga en Hans Bouwsma er voor dat in de periode na Sinterklaas en voor Oudejaarsdag jong en oud in de Broerekerk kan genieten van de levende kerststal.

Dat is dit jaar niet anders. Anton van der Weide vertelt dat vanaf woensdag 13 december de kerststal wordt opgebouwd. ,,Op vrijdag 15 december, ’s avonds om 19.00 uur, is de kerststal voor het eerst voor het publiek open. De levende have, schapen en ezel, is er dan nog niet, die komt op zondag naar de Broerekerk.”

De levende kerststal in de Broerekerk, inmiddels een jarenlange traditie, is dit jaar tot en met 29 december te bewonderen. Elk dag van is de kerststal elke dag te bekijken van 9.00 tot 21.00 uur. Op kerstavond, 24 december, is de stal geopend tot 0.00 uur.
De kerststal, samen met de beelden, de schapen, de ezel, de strobalen en het kerstgroen, maakt de ruïne ook dit jaar tot een sfeervol geheel.

Omdat het trio vrijwilligers zonder subsidie werkt staat achterin de Broerekerk een bus, waarin bezoekers een gift kunnen deponeren. Mede dankzij het vele bezoek was de opbrengst van de giften in de bus in 2016 voldoende om de noodzakelijke kosten van voer en onderhoud te bekostigen.

Optreden?
De kerststal wordt vaak omlijst door allerlei optredens van koren en muziekgroepen. ,,Men moet zich echter wel bij mij melden, om doublures te voorkomen”.
Op het programma van dit jaar staan al een aantal uitvoeringen en activiteiten. Zo vindt op zaterdag 16 december voor de tweede maal de kerstspecial ,De Verbroedering’ plaats. Een verrassende muzikale ontmoeting met onder andere het Majelkoor, theatergroep MEM, een blaasensemble van CMV Oranje, accordeonist Kees Sytema uit Dronrijp en zangeres Mickey Adema. Toegang gratis.

Overige programma:
maandag 18 december: 19.30 uur optreden Popkoor Sneek
woensdag 20 december: 17.30 uur Kerstactiviteit De Opbouw
vrijdag 22 december: v.a. 17.00 uur Schapentocht
vrijdag 22 december: 19.30 uur Concert Trekzakclub

Maar er is ruimte voor nog meer uitvoeringen rondom de kerststal. Koren, muziekgroepen die tijdens de openstelling willen optreden, dienen zich vooraf te melden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.