Kerststal in Broerekerk opent vrijdag 16 december

BOLSWARD – De levende kerststal in de Broerekerk, inmiddels een jarenlange traditie, is dit jaar vanaf vrijdagavond 16 december, 19.00 uur, te bewonderen. Tot en met 28 december is de kerststal elke dag te bekijken van 9.00 tot 21.00 uur.

,,Op kerstavond, 24 december, is de stal geopend tot 0.00 uur”, vertelt vrijwilliger Anton van der Weide, die samen met Koos Gorter en agrariër Titus Hettinga de ,kerststalcommissie’ vormt. Hettinga zorgt elk jaar voor het vee, zoals de schapen en de ezel. De kerststal, samen met de beelden, de schapen, de ezel, de strobalen en het kerstgroen, mede verzorgd door Túnsintrum Boalsert, maakt de ruïne tot een sfeervol geheel.

Eind 2015 kwamen de mensen van heinde en ver om de sfeer te proeven in de Broerekerk. Mede dankzij het vele bezoek was de opbrengst van de giften in de bus boven verwachting, ruim 500 euro. ,,Dit was genoeg om de noodzakelijke kosten van voer en onderhoud te bekostigen”, aldus Anton van der Weide.

De kerststal wordt vaak omlijst door allerlei – vaak spontane – optredens van koren en muziekgroepen. Nu al is bekend dat op zondag 18 december a.s. de kerstspecial ,De Verbroedering’ wordt opgevoerd. Een verrassende muzikale ontmoeting waaraan wordt meegewerkt door blaaskapel De Swalkers, Blauwhuis, Sjoerd Huitema van De 4B’s, het Majelkoor uit Bolsward en de theatergroep MEM uit Bolsward. Deze kerstspecial wordt die zondag tweemaal uitgevoerd, nl. om 17.00 en 19.00 uur. Toegang gratis.

Maar er is ruimte voor nog meer uitvoeringen rondom de kerststal. Koren, muziekgroepen die tijdens de openstelling willen optreden, kunnen zich melden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122 ofvia email vander.weide@home.nl

Foto:Petra Kroon.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.