Kerstspektakel in de Midstraat

JOURE – We hebben het twee jaar moeten missen, maar dit jaar wordt in Joure weer de traditionele Winterfair georganiseerd met een nog feestelijkere invulling dan we gewend zijn. Bij de start op 9 december zal een landelijke primeur te zien zijn: vijf mega-kerstbomen die tijdens de opening van de Winterfair een spetterende lichtshow zullen vertonen.

Op vrijdag 9 december om 19.00 uur zal in de Midstraat de Winterfair worden geopend.

Naast maar liefst 50 led verlichte kerstbomen zullen ook vijf mega-kerstbomen worden ontstoken. Daarmee zullen de toeschouwers worden getrakteerd op een weergaloze lichtshow.

Energiezuinig kerstspektakel

“Natuurlijk hebben we overleg gehad over een juiste invulling van de decoratie voor de Winterfair van dit jaar. We hebben gekozen voor een kerstdecoratie die tegemoetkomt aan ieders behoefte aan licht in deze in vele opzichten donkere tijden, maar die wel past binnen het energiezuinige beleid dat we voeren. De led verlichte bomen gaan zorgen voor een onvergetelijke kerstsfeer in de Midstraat.”

De lichtshow van de vijf  8-meter hoge bomen zal steeds worden herhaald en dagelijks te zien zijn . De opening zal worden omlijst met muziek en vuurshows. De winkels zullen die avond tot 22.00 uur geopend zijn. Kortom, een kerstspektakel dat niemand wil missen.

Kerstmarkt

Vrijdag 16 december vanaf 15.00 uur zal er weer een kerstmarkt zijn in de Midstraat. Om 19.00 uur begint de fakkeltocht op de Merk. De Kerstman in eigen persoon zal daar zijn opwachting maken in zijn arrenslee. Fakkels zijn verkrijgbaar bij de start. Ook deze avond zullen de winkels tot 22.00 uur geopend zijn. In de Midstraat kan iedereen weer ouderwets genieten van een echte kerstsfeer, dankzij de verlichting van de 55 kerstbomen en de muzikale omlijsting.

Rotary Santa Run

Op zaterdag 17 december wordt voor de tweede keer de Rotary Santa Run georganiseerd. De warming-up op de Merk zal om 14.00 uur beginnen, waarna om 14.30 uur het startschot zal klinken. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een kerstmannenpak dat je na afloop mag houden. Alle opbrengsten gaan naar drie goede doelen. Dat zijn dit jaar de Utjouwer Voedselbank te Joure, het Ronald McDonald Kinderfonds en de Nierstichting.

Bij de eerste editie in 2019 deden zo’n 160 kerstmannen en -vrouwen mee aan deze sponsorloop. Er werd toen maar liefst zo’n 7000 euro opgehaald voor de goede doelen en de organisatie hoopt dat deze aantallen dit jaar worden overtroffen. Meer informatie en inschrijving op Joure.rotarysantarun.nl.

Koopzondag en extra koopavonden

Op zondag 18 december is er van 13.00 tot 18.00 uur een gezellige kerst-koopzondag waarbij de Friese paarden met belsiden een demonstratie verzorgen . Op donderdag 22 en vrijdag 23 december zijn er extra koopavonden tot 22.00 uur. Natuurlijk zal de kerstman in zijn arrenslee bij al deze gelegenheden de Midstraat bezoeken.

Boxingdays

Als inmiddels traditionele afsluiting van de Winterfair worden weer de Boxingdays gehouden. Op 27, 28 en 29 december zullen alle winkeliers in de Midstraat weer stunten met kortingen tot wel 70%.

Het volledige programma van de Winterfair Joure 2022: https://www.waterlandvanfriesland.nl/joure

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.