Kerstpakketten actie voor de Voedselbank

Je bent er blij mee, je hebt het tenslotte gekregen. Maar een gegeven paard mag je nu eenmaal niet in de…..

Toch zitten er dingen in die je jaren later weer in de kast tegenkomt. Niet gebruikt en over datum. Je weet meteen al dat je het niet gaat gebruiken. Maar weggooien dat gaat je te ver.

Doe het dit jaar anders. De etenswaar in je kerstpakket die je ‘over’ heb mag je inleveren bij de bibliotheken in de Bolsward, Koudum, Makkum, Wommels en Workum. In de week voor Kerst en tussen Kerst en Oud en Nieuw (18 december – 29 december) staan er inleverdozen klaar. Alle ingeleverde voedingsmiddelen gaan naar de lokale Voedselbank.

Door voedselverspilling gaat er veel voedsel verloren. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks voor enkele miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel de kliko ingegooid of onnodig laagwaardig verwerkt. Voedselverspilling vind je overal: bij de oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en horeca, maar ook thuis.

Dus doe mee met deze actie en lever de spullen in die je toch niet gebruikt en help zo mee om voedselverspilling tegen te gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.