Kerkproeverij

September. Nederland ontwaakt weer uit de zomerslaap. Nu de vakanties  voorbij zijn gaat de stekker er weer in en  komt het verenigingsleven weer op gang, sportclubs zijn weer bezig met de competitie en ook de kerken maken een feestelijk begin met het winterseizoen.

Een seizoen dat gevuld is met talrijke activiteiten voor alle leeftijden.

Voor de zomer scheef ik dat vele kerken in Nederland die start maken onder het motto: Kerkproeverij.   Voor de parochie in onze  stad is het al verleden tijd.  Zij hadden een ontmoeting rondom oude Bijbelse gerechten. In de protestantse kerk (Martini –  en Gasthuiskerk) staat de start dit weekend op het program.

Natuurlijk bij een kerkproeverij horen hapjes en drankjes, samen eten. Maar verder gaat het  vooral om de ontmoeting. Het beleven dat je bij elkaar hoort en samen een gemeenschap vormt .  Met elkaar vieren we het geloof , de ontmoeting met God in een feestelijke kerkdienst. Daarna zijn er allerlei bezigheide: Actief en sportief, ontspannend, maar ook een beroep doen op je denken  en het met elkaar praten.

Het doel van dit alles is  SAMEN.  Samenkomen  tot Gods eer, samenkomen om elkaar te ontmoeten. En samen deel uit maken van onze samenleving.  Dat lijkt zo gewoon, maar gemeenschap, verbondenheid , met- elkaar het  is niet vanzelf sprekend . Het individu,  het persoonlijke, het zelf genieten op jouw manier en jouw ti jd  overheerst zo vaak. En dat betekent ,  en niet voor het eerst , dat de kerk tegen de stroom oproeit.  Zeker ook  in haar streven naar gemeenschap.   Maar wij ervaren  dat als meer dan de moeite waard.

Proberen, nieuwsgierig naar God  en zijn gemeenschap?  Kom mee proeven. Hopelijk valt het in de smaak. Ja sterker nog: Hopelijk smaakt het naar meer.

ds. J. Ariesen, Martinikerk

[pro_ad_display_adzone id=”19664″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.