Keppelsneon (video)

Vandaag was het slotfeest van de herdenking van 60 jaar Kneppelfreed in Bolsward. 0p16 november 1951 trad de politie hard op tegen een menigte, die haar solidariteit toonde voor het officiële gebruik van de Friese taal in het rechtsverkeer.

Dit jaar was het thema van Kneppelje naar keppeljen. Van de knuppel naar het koppelen. Op verschillende locaties in de stad kon men meedoen aan het feest. Zo was er muziek, toneel, gedichten en discussie mogelijk.

Ook was er een groot slotfeest in de Broerekerk. Voorafgaande was er een optocht door Bolsward waarin de 60 vlaggen werden meegedragen die de afgelopen tijd waren opgehangen in evenzovele dorpen en steedn. Iedere vlag met zijn eigen dichtregel. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.