Kennismakingsbijeenkomst duurzame initiatieven groot succes

In de gemeente Súdwest-Fryslân bruist het van initiatieven op gebied van duurzaamheid. Zo liggen er in Koudum door het initiatief Duurzaam Koudum al meer dan 1000 zonnepanelen op de daken en is in Heeg de Energie coöperatie opgericht. Ook zijn er op verschillende plaatsen in de gemeente repaircafés en zijn er in Heeg en Makkum prachtige tuinen gerealiseerd.

Afgelopen dinsdag maakte wethouder Mirjam Bakker kennis met de mensen achter de verschillende organisaties en initiatieven. “Het was voor mij een eerste kennismaking met de organisaties en initiatieven. Zo goed om te zien dat er al zo veel mooie initiatieven in Súdwest-Fryslân zijn, die zich hard maken voor een duurzame toekomst!”. Aan het begin van de avond konden mensen speeddaten. Daarna gaven de mensen van het Netwerk Duurzame Dorpen, The Natural Step Nederland en Us Kooperaasje een presentatie. Tijdens de volgende bijeenkomst gaan we ons meer verdiepen in thema’s zoals Energie en dorpslandbouw.

Bent u ook bezig met een duurzaam initiatief?
Wilt u graag aansluiten bij de volgende bijeenkomst. Dan kunt u zich aanmelden bij de gemeente Súdwest-Fryslân via t.pijnacker@sudwestfyslan.nl. Volg ons ook op facebook.nl/DuurzaamSWF en blijf op de hoogte van het actuele nieuws. (foto:Linkedin)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.