Karin Bootsma wint Spekriderij Bolsward

Het werd letterlijk en figuurlijk een waar “spektakel” zaterdagmiddag tijdens de derde editie van de Spekriderij.

Zo’n 15 kinderen en bijna 20 volwassenen deden mee om de titel Spekrider van Bolsward. Nadat de kinderen de sportieve strijd met elkaar waren aangegaan was het de beurt aan de senioren. Zij moesten op houtsies en met een wollen onderbroek aan de start verschijnen en dat leverde prachtige beelden op.

Er werd gestreden in paren, de winnaar ging een ronde verder en de verliezer kon nog mee doen in de verliezersronde. Zo kon iedere schaatser meerdere keren de wedstrijdbaan van 60 meter schaatsen voor het ruim aanwezige publiek. Aan beide zijden van de gracht stond het zwart van de mensen.

Na een flink aantal wedstrijden met valpartijen, materiaalpech en fotofinishes was het uiteindelijk een finale tussen Jelmer en Karin Bootsma, broer en zus. En die waren aan elkaar gewaagd want na de 1e ronde kon juryvoorzitter Ruurd Stevens geen winnaar bepalen. Ook in de tweede ronde was het niet te bepalen wie als eerste over de streep kwam. Het was uiteindelijk Jelmer die de hoofdprijs aan zijn zus Karin gaf en zij mag zich dus tot de volgende editie Spekrider van Bolsward noemen.

In de verliezersronde ging  de strijd tussen Age Boskma en Dick Hepener. Die werd gewonnen door Age Boskma.

Foto’s Ton Visser

(Later volgen meer foto’s)

Interview Omrop Fryslân


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *