Kansrijk ondernemen: Cursus ondernemerschap van start

700 mensen met een uitkering en een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeenten Súdwest-Fryslân en Littenseradiel ontvangen deze maand bericht over de cursus ondernemerschap.

De gemeenten willen werkzoekenden de kans geven eigen baas te worden. Dit project is een vervolg op het succes van een soortgelijk project in Leeuwarden.

Wethouder Sjoerd Tolsma: “Potentiële ondernemers krijgen door deze cursus de kans om zich onder begeleiding voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf. Door het starten van een eigen bedrijf kunnen ze economisch onafhankelijk worden.” De cursus bestaat uit groepstrainingen en individuele coachingsgesprekken.

Na het doorlopen van de cursus ondersteunen de gemeenten de mensen nog tot maximaal drie maanden totdat ze daadwerkelijk starten met het bedrijf. In deze periode kijken we naar samenwerkingsvormen met het bedrijfsleven in de regio.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.