Kansloze nederlaag voor Westergo tegen WWC

Bolsward – Hoewel de einduitslag (15-18) misschien anders doet vermoeden, had Westergo weinig in te brengen tegen streekgenoot WWC uit Wiuwert. Westergo startte nog aardig, kwam in de eerste helft héél even terug, maar had verder weinig in de melk te brokkelen. Nadat de pupillen van de week de wedstrijd hadden geopend, met de door Dierenartspraktijk Bolsward gesponsorde wedstrijdbal, floot de prima leidende scheidsrechter Steenwijk voor het begin van het duel.

Westergo startte prima, in de eerste aanval was Hedzer Eringa trefzeker. WWC kwam langszij, maar via Mirna Feddema kwam de Hendriksen Fashion-formatie opnieuw op voorsprong, 2-1. WWC liep vlot uit naar 2-6, maar via doelpunten van Dieuwke de Boer en opnieuw Hedzer Eringa, sloop Westergo weer dichterbij. Via 4-7 zorgden Franck Kort en opnieuw Dieuwke de Boer voor 6-7. Qua stand niets aan de hand, maar in het veld was zichtbaar dat WWC geroutineerd en slim speelde.

Via een 6-10 stand wist WWC met een relaxte voorsprong de rust te bereiken. In de pauze werd er gehamerd op meer strijd, duelkracht en de wil om te winnen. De gasten gaven het eerste deel na rust vol gas en na 10 minuten spelen stond Westergo al op een onoverbrugbare 8-16 achterstand. Voor de geel-zwarten scoorden Dieuwke de Boer en Hanneke Buma. Westergo moest oppassen dat het geen enorme draai om de oren kreeg,

Gelukkig voor de Bolswarders gebeurde dat niet, er werd in de slotfase nog een dragelijke eindstand op het bord gezet. Op 10-18 kon Westergo vijf keer achter elkaar de korf vinden, zodat er een 15-18 eindstand op het scorebord kwam.

Westergo blijft op 0 punten staan. Concurrenten Joure en Deinum wisten ook niet te winnen. In de strijd tegen degradatie staat a.s. zaterdag een zeer belangrijk duel op het programma. Westergo gaat op bezoek bij Joure. Het duel wordt gespeeld om 16.20 uur in de Doniahal in Sint Nyk.

Doelpunten: Hedzer Eringa 4x, Dieuwke de Boer 4x, Franck Kort 2x, Hanneke Buma 2x, Geert-Jan Sieperda, Tjitske van Dijk en Mirna Feddema allen 1.

Westergo 2 pakte de eerste punten. In een doelpuntrijk duel (23-13) werd WWC 2 verslagen.

Westergo A1 kreeg korfballes van NKC A2. In dit eenzijdige duel werd het maar liefst 1-20 voor de Groningers. De eer werd gered door Anoek.

Westergo B1 verloor met 2-5 van het hoog genoteerde Heerenveen B2. Jelmer scoorde de beide doelpunten.

Westergo B2 was een paar maatjes te klein voor Pallas’08 B2. De Leeuwarders wonnen met 2-11. Voor Westergo scoorden Ilko en Anke.

De C1 stond bij rust 0-5 achter tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard C4. Na rust werd het 2-5, maar de Grousters liepen uiteindelijk eenvoudig uit naar 2-13. Luke en Betül maakten de treffers.

D1 en E1 waren vrij.

D2 pakte de eerste overwinning van het seizoen. Nummer twee Leonidas/De Hoeve D2 werd knap met 8-5 verslagen. Na een paar gelijke spelen, was dit een welkome opsteker! Emma (4x), Anna (2x), Niels en David scoorden.

Westergo F1 won thuis eenvoudig van NQL F1. Het werd, na een 3-1 ruststand, 11-3 voor onze jongste korfballers. Doelpunten: Mats 8x, Merijn 2x en Thirza 1x.