Kamperen of creperen?

Tijdens de vakantieperiode gaan veel mensen eropuit. Even uit de dagelijkse sleur. Vaak wordt al ver van tevoren gekozen waar de reis naar toe zal gaan. Hoe dichter de vakantie nadert hoe vaker deze het onderwerp van gesprek is. Meestal begint zo’n gesprek met de vraag: ‘Gaan jullie dit jaar nog op vakantie?’. Wanneer deze vraag met ja wordt beantwoord, volgt vaak een heel gesprek over de geplande vakantie.

Een onderwerp waar veel over gepraat en gediscussieerd wordt, is kamperen. Of je vindt het prachtig of je vindt het helemaal niks. Mensen die niet van kamperen houden, kunnen dan haarfijn uitleggen waarom ze dit nooit zullen doen. Het koken op een klein gaspitje, het slapen op een luchtbed dat lek is, met regenachtig weer de hele dag in je voortent moeten zitten en alles wat klam en vochtig wordt. Ook het bekende verhaal over de wandeling met de toiletrol over de camping passeert dan vaak de revue. Kamperen is creperen! is hoe zij erover denken. Je gaat toch niet op vakantie om vervolgens minder luxe te hebben dan thuis?

Kamperen met stralend weer zal voor heel veel mensen vast een hele fijne invulling van hun vakantie zijn. Maar wanneer je tijdens de kampeervakantie regenachtig weer treft en je het grootste deel van de dag in je tent moet zitten waar het koud en vochtig is? Dan is het vast en zeker prettig thuiskomen wanneer de vakantie erop zit. Volgens de Bijbel is ons leven ook een vorm van kamperen. In 2 Korintiërs 5 wordt ons lichaam vergeleken met een aardse tent. Een ‘tent’ waarin we wonen zolang we hier op aarde leven. Wanneer de omstandigheden in ons leven prettig zijn en de ‘tent’ in goede conditie is, is het best fijn om hierin te wonen. Maar wanneer het gaat stormen in je leven of de ‘tent’ begint mankementen te krijgen? Is kamperen dan altijd nog wel zo leuk? Verlang je dan niet naar een luxe woning in een fijne omgeving waarin je onbezorgd kunt leven? Volgens 2 Korintiërs 5 is dit mogelijk. Hoe je het ook wend of keert, één ding is zeker. Ooit zullen we onze aardse tent verlaten. Wat is het fantastisch te weten dat je dan zo’n hele mooie woning in een prachtige omgeving wacht. Leef jij ook in die wetenschap?

 

Hartelijke groet,

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.