Kalverenkeuring tijdens Bolletongersdei op Arrivaterrein

De Kalverenkeuring komt weer naar de stad tijdens Bolletongersdei en wel op het Arrivaterrein aan de Remise.

Hier komt een grote tent te staan waar in samenwerking met Kalverfokvereniging ‘De Twalling’ de keuring zal worden gehouden. Er is voor een tent gekozen vanwege de kans op wat minder goede weersomstandigheden. Ook  de agrarische Beurs zal op het Arrivaterrein plaats vinden.

De organisatie moest in verband met de herinrichting van de binnenstad wel uitwijken naar een nieuwe locatie omdat de Nieuwmarkt momenteel gebruikt wordt als tijdelijke weekmarkt. Maar het bestuur van Bolletongersdei is meer dan tevreden met deze locatie.

Het succesvol verlopen beleefplein zal er ook dit jaar weer zijn voor burgers en boeren tezamen met het Praat- en discussiecafé. Heeft u ook landschapspijn? Of vindt u de landerijen rondom Bolsward wel mooi genoeg? Kijk, luister en praat mee wat uw bijdrage kan zijn aan een landschap vol met koeien, bloemen en weidevogels.

Maar eigenlijk begint Bolletongersdei al op 23 september. Dan zal in Bolsward het Fries Kampioenschap Ringrijden om de Gouden Swipe worden georganiseerd i.s.m. Vereniging Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning.

Voor de basisscholen zal het Bolletongersdeibestuur  een presentatie organiseren met als thema voeding door dierenarts Jan Siebren Duiven. en voor de kleinsten is er een demonstratie ponyrijden door Susan Witteveen en Petra van der Zee.
Voor leerlingen van het Marne College en Nordwin College zijn er  excursies bij Hochwald Nederland.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.