Kade Waterpoortsgracht Sneek afgezet

SNEEK – Uit metingen is naar voren gekomen dat de kade aan de Waterpoortsgracht in Sneek in beweging is. Om de kans op verdere verzakking te verkleinen en om de veiligheid te waarborgen, is een deel voorlopig afgezet met hekken.

Het is bij de gemeente bekend dat de kade aan onderhoud toe is. Deze wordt al langer gemeten en gemonitord. Vervanging van de gehele kade staat gepland voor volgend jaar. Nu de kade sneller verslechtert dan voorzien, heeft de gemeente besloten om de kade met hekken af te zetten. Er wordt nu eerst onderzocht of de kade gestabiliseerd kan worden. Daarna volgt een structurele oplossing.

Kade Sneek

Woningen aan de kade maar ook de nabijgelegen Waterpoort vallen niet binnen het risicogebied. De schade aan de kade beperkt zich tot circa vier meter vanaf de waterkant. Hier bevindt zich een groenstrook en parkeervakken.

Omwonenden kunnen hun huis gewoon bereiken maar voorlopig geen gebruik maken van de parkeervakken aan de kade. Ze zijn hierover per brief geïnformeerd. Hoe lang de werkzaamheden gaan duren is nog niet bekend.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.