Juryt Abma scoort 100e doelpunt in zevenklapper tegen Tynje:2-7.

Afgelopen zondag revancheerde Sc Bolsward zich tegen het sneue puntenverlies thuis tegen Gorredijk. Dat gebeurde in een zon overgoten Tynje.

Een extra feestje was er na de 2-7 overwinning voor Juryt Abma hij scoorde niet alleen een hattrick maar in deze wedstrijd ook zijn 100e doelpunt als speler van Bolswardia, CAB en nu dus SC Bolsward. Na enkele jaren afwezig te zijn geweest, weet Abma dus het net weer te vinden.

De wedstrijd begon aftastend onder leiding van de prima fluitende Fokkema uit Sneek. Vooral de eerste tien minuten waren niet goed, maar toch kregen de Bolswarders vanaf elf meter de kans om op voorsprong te komen. Lorenzo Lemmers werd onderuit gehaald, maar zijn inzet was te zacht ingeschoten. Niet veel later kwam SC Bolsward toch de voorsprong. Harun Ergöz draaide een prachtig genomen vrije trap in de kruising: 0-1. In de 30e minuut werd de stand weer gelijk getrokken via Hylke Vlietstra: 1-1.

In de60e minuut van de tweede helft besliste het team van trainer Wilco de Bakker de wedstrijd. Eerst was het Tom Bleeker die via een genomen corner de bal bij de verste paal binnen werkte: 1-2. Al moest ook bij die 1-2 voorsprong doelman Tolga Demirci nog handelend optreden, wat hij uitstekend deed. Een minuut later was het Özgur Akkus die middels een vrije trap verwoestend uithaalde, dit op advies van de trainer, de laagstaande zon en wind mee bleef de doelman verslagen achter: 1-3.

Nog binnen de vijf minuten begon Juryt Abma aan zijn jubileum festijn: 1-4. Ook tekende Juryt Abma voor de 1-5. De wedstrijd was in feite gespeeld maar niet voor Abma hij ging op jacht naar zijn honderdste treffer. Maar daarvoor was het mede uitblinker Özgur Akkus die slalomde door de verdediging inclusief de doelman van de thuisclub: 1-6. Het slotakkoord was dus voor Abma: 1-7.

Dat de thuisclub nog z’n tweede doelpunt middels een counter scoorde was voor de statistiek . Moet nog vermeld worden dat de invallers Stefan Bruinsma, Leroy Hogenes en Melvin Koning prima invielen. Volgende week zondag heeft SC Bolsward een vrij weekend en over veertien dagen komt Irnsum op bezoek.