Jumbo Kooistra ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk voor acht winkels

Bolsward/Woerden, 28 juni 2018 – Acht supermarkten van Jumbo Kooistra zijn gecertificeerd met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). De familie Kooistra en hun teams ontvingen de certificaten op 28 juni uit handen van de voorzitter van de Stichting Super Supermarkt Keurmerk, de heer Harrie ten Have in aanwezigheid van onder andere de heer Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Friesland en Maarten Offinga, wethouder EZ van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

 

Unieke uitreiking

Erik Kooistra schroeft het keurmerk op de muur onder toezicht van Yke Kooistra, Sander ed Rouwe en Maarten Offinga

Het is uniek dat een ondernemer gelijktijdig voor meerdere van zijn supermarkten het SSK keurmerk krijgt toegekend. De Kooistra-supermarkten die vanaf vandaag het keurmerk dragen zijn:

  • Jumbo Kooistra Makkum
  • Jumbo Kooistra Leeuwarden
  • Jumbo Kooistra Wommels
  • Jumbo Kooistra Bolsward
  • Jumbo Kooistra Heerenveen Molenplein
  • Jumbo Kooistra Heerenveen Jister
  • Jumbo Kooistra Marknesse
  • Jumbo Kooistra Sneek Centrum

 

Lokaal en duurzaam ondernemen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben de familie Kooistra, hun filiaalmanagers en teams bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment en transport en logistiek.

 

Lokaal betrokken, stimulerend personeelsbeleid en innovatief

De acht supermarkten zijn, elk afzonderlijk, beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie en transport en logistiek.

 

De winkels van de familie Kooistra scoren, volgens de auditor, alle bijzonder goed op het vlak van lokale betrokkenheid. Dit vertaalt zich onder andere in een sterk lokaal assortiment en een goede verbondenheid met lokale activiteiten. De winkels scoorden daarnaast ook bijzonder positief waar het gaat om stimulerend personeelsbeleid en innovatie.

 

Voorop lopen

Harrie ten Have benadrukte als voorzitter van de Stichting Super Supermarkt Keurmerk dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. De familie Kooistra is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee wij het verschil maken. We willen voorop lopen in onze bedrijfsvoering en leggen daarbij inderdaad het accent op lokaal ondernemerschap en duurzaamheid. Momenteel worden er zonnepanelen geplaatst in onze winkels in Wommels, Heerenveen Molenplein (centrum) en Bolsward. Het is voor onze klanten ook prettig te weten dat zij  boodschappen doen bij een supermarkt waar lokaal betrokken en verantwoord ondernemen voorop staat.”

 

Super Supermarkt Keurmerk

Van de ruim 4.400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met de acht supermarkten van Jumbo Kooistra hebben nu ruim 220 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.