Judo opstaptoernooi sporthal de Middelzee

Zaterdag 28 mei werd in de Middelsee hal in Bolsward door de Judo Bond Nederland afdeling Noord in samenwerking met Sportschool Poelstra het districtsopstap toernooi gehouden voor jongens en meisjes -12 jaar en met witte en gele band.

Sportschool Poelstra was door de Judo Bond Noord gevraagd om samen met de JBN dus een districtsopstap toernooi te houden in Friesland. De club die in april altijd “De Friese Masters” organiseert in Stiens stemde in met dit
verzoek. De meest logische locaties zou in dit geval worden Bolsward en dan het liefst in mei. Sportschool Poelstra heeft namelijk locaties in Stiens, Sint Annaprarochie, Menaldum, Bolsward en werkt samen met Judo Witmarsum.

Naast de judowedstrijden werden er ook nog andere activiteiten georganiseerd. Er was een springkussen aanwezig en kinderen van de basisscholen in Bolsward en omgeving konden deelnemen aan stoei-spelletjes / kennismaken met judo. Dit werd gegeven door oud Nederlands Kampioene Pascale Netzer en er werd gebruik van gemaakt, waardoor het een heel leuk evenement werd. Zowel voor de organisatie, de judobond als de deelnemers was het zeer geslaagd.

De organiserende club Sportschool Poelstra / Judo Witmarsum deed het ook uitstekend. Bij de 8 jarigen -35 kg was Bolswarder Amara Buwalda de beste. Zij wist haar partijen allemaal te winnen, 3x ippon en 2x waza-ari. De eerste prijs voor Amara. Ook Frank Koster en Naomi Veltman (beiden uit Bolsward) deden het uitstekend in de klasse -12 jaar -54 kg. Naomi wist 3 partijen te winnen en Frank 2. Beiden pakten hiermee het brons. Judoka’s uit Witmarsum die het goed deden waren: Benyam Bossack. Hij wist al zijn 5 partijen te winnen bij de jongens 6-7 jaar -30 kg en de eerste prijs te pakken, in deze poule pakte Jurjen Postma het brons. Brons was er voor Olaf van der Heide (6-7 jaar -21 kg); Hessel Ydema en Mees van der Kooi (6-7 jaar -27 kg); Lars Eiling en Jappie Wijnja (-12 jaar -40 kg) en Jan van Klink (-12 jaar -32 kg).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.