Jubilerende Hanzeruiters wacht druk Heamielconcours

BOLSWARD – Bij paardensportvereniging De Hanzeruiters is weinig te merken van de afname van het aantal ruiters en amazones op wedstrijden en concoursen. Het 43ste Heamielconcours dat vrijdag 29 juni begint en duurt tot en met zondag 1 juli, stevent af op hetzelfde aantal starts als vorig jaar.

Voorzitter Jan Siebren Duiven van de Heamielcommissie heeft daar een paar mogelijk verklaringen voor. Een daarvan is de hoogwaardige springpiste, maar ook de rest van de accommodatie, aantrekkelijke prijzen zoals dressuur- en springclinics of een fiets maakten dat vorig jaar een recordaantal deelnemers van start ging in Bolsward.

,,Dêrneistwolle we dat de organisaasjerint en dat dogge we mei in prachtige ploechminskenyn in goeie sfear. Ik tink dat de riders dat ekmerke, it is hjirnoflikriden. Wywolle dat se in leuke wedstriidhawwe.’’

De paarden komen vrijdag en zondag in diverse dressuur- en springrubrieken in de baan. Vrijdagavond rijden ook de menners hun proeven op het terrein. Zaterdag is helemaal ingeruimd voor de ponyruiters die hun dressuurproeven en springparcoursen afleggen. Het wedstijdterrein is bij de rijhal van de Hanzeruiters, aan Laad en Zaad.

Bezoekers kunnen vanaf het terras, onder het genot van een hapje en drankje, de verrichtingen van de springruiters prima volgen. Tussendoor kunnen ze een kijkje nemen in het gezellige, zogenoemde strodorp, waar bedrijven zich presenteren.

De Hanzeruiters viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het jubileumfeest wordt in september gehouden.

 

Het programma:

  • Vrijdag: dressuur en springen paarden: dr: B t/m ZZ-L; spr BB t/m ZZ; Mennen onder auspiciën van Menclub Arum
  • Zaterdag: dressuur en springen pony’s: dr: BB t/m Z2; spr BB t/m ZZ
  • Zondag: dressuur en springen paarden: B t/m ZZ-L; spr BB t/m ZZ

Locatie/tijd

Locatie: Laad & Zaad (tijden bij benadering)

Vrijdag 29 juni: 17.00-21.00 uur

Zaterdag 30 juni: 9.00-15.00 uur

Zondag 1 juli: 9.00-15.00 uur

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.