Jubilarissen Plantein in het zonnetje gezet

Op 28 oktober heeft Plantein maar liefst 65 medewerkers in het zonnetje mogen zetten om hun jarenlange dienstverband te vieren.

Deze medewerkers, die 12 ½, 25 of zelfs 40 jaar bij de zorgorganisatie in dienst zijn, kregen een uitgebreid diner en een prachtig beeldje aangeboden.

Het jubilarissendiner werd gehouden in de Ielânen in Sneek, één van de locaties van zorgorganisatie Plantein. De jubilarissen en hun partners, kinderen of familieleden werden verrast met oesters van de Oesterkoning en een fantastisch keuzediner van de koks in de Ielânen, dat werd afgesloten met een uitgebreid toetjesbuffet.

“Wij zijn ontzettend blij met deze medewerkers, die ons al jaren trouwe dienst bewijzen”, aldus Bernard Arnold, interim bestuurder van Plantein. “Wij zijn trots op hun enorme inzet voor en loyaliteit aan onze cliënten, die mede dankzij hen het fijn vinden om in onze huizen te wonen.”

De medewerkers zelf voelen zich helemaal niet trots, zij vinden het vanzelfsprekend. “Het zorgen zit gewoon in me”, is de meest gehoorde uitspraak van de avond. De echtgenoten verwoorden het werk van hun vrouwen als levensvervulling en helpen hen zelfs graag in hun vrije tijd mee met vervoer, decoratie en het verzorgen van activiteiten voor de cliënten.

De avond maakte duidelijk dat zorg en aandacht voor anderen het DNA van de organisatie is. “Gouden mensjes”, noemde één van de medewerkers haar cliënten. En voor één avond waren deze loyale medewerkers even zelf de ‘gouden mensjes’ die de aandacht verdienden.

Plantein biedt wonen, welzijn, zorg en dienstverlening en eerstelijns zorg in moderne voorzieningen aan met name senioren in Zuidwest-Friesland. Er zijn drie WoonZorg- en Behandelcentra in Sneek, Joure en Bolsward, één WoonZorgcentrum in Koudum en Zorgwoningen in Balk, Sneek, Lemmer en Joure. Daarnaast verhuurt Zorggroep Plantein woningen aan senioren in een appartementencomplex in Bolsward.

Op de foto de jubilarisen van woon, zorg en behandelcentrum Bloemkamp