Josien Hoekstra klaar voor WK paaldansen

De 19 jarige Josien Hoekstra uit Bolsward is helemaal klaar voor het WK paaldansen dat dit weekend plaats vindt in ‘s-Hertogenbosch.
Eerder dit jaar werd ze samen met haar ploeggenoot Tirza Hagen uit Sneek Nederlands Kampioen in deze sport. Hoekstra is nu bijna twee jaar actief in het paaldansen en sinds een jaar traint ze met Hagen en doet ze met haar mee aan wedstrijden.Hoekstra traint per week zo’n 5 uur en kwam via een kennis in aanraking met de sport.”Het is eigenlijk een combinatie van acrogym turnen dansen en fitness dat sprak me erg aan”: zo vertelt Hoekstra.
Op de vraag hoe zwaar de sport reageert ze lachend:”Kom maar eens een proeflesje doen”. Om vervolgens aan te geven dat het eigenlijk zo zwaar is als je zelf aankunt:”Er is altijd wel iets moeilijkers of  zwaarder om te doen. Ook worden er steeds nieuwe elementen “ontdekt” en getraind”. “Door onder andere op Facebook te kijken bij collega paaldansers kom je steeds nieuwe dingen tegen die je wilt uitproberen”: Aldus Hoekstra

De winst op het NK eerder dit jaar kwam uiteindelijk toch als een verrassing:” We hadden het zeker gehoopt. En we hebben er hard voor getraind en de uitkomst daarvan was geweldig”

 Nu staan ze samen op het WK dat is voor Hoekstra sowieso al een droom die uitkomt. Hoekstra: “Echt geweldig om daar straks met je landgenoten Nederland te mogen vertegenwoordigen. Ons doel is om door te gaan naar de finale. Een podium plek gaan we niet halen. Het niveau is daarvoor echt super hoog”

Voor iedere categorie is er een voorronde en de eerste 10 mogen op zondag meedoen aan de finale. Vrijdag was de openingsparade en zaterdags zijn de voorrondes Hoekstra en Hagen zullen na 17.00 uur aantreden in de arena. Hoekstra: “In onze categorie zijn twintig duo’s, als we bij de eerste 10 eindigen doen we zondag dus mee aan de finale.  Als we die halen, zou het al super zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.