Jort Kelder helpt Bolswarder Chris Gaitanis de lucht in

De 20 jarige Bolswarder Chris Gaitanis heeft een bijzondere steunbetuiging gekregen voor zijn crowdfundactie “Help Chris de lucht in”.

Niemand minder dan Jort Kelder heeft een videoboodschap ingesproken om zijn actie te ondersteunen.

Al van jongs af aan is Chris aangestoken door het vliegvirus. Wat begon met het spelen van vliegtuigspelletjes op de basisschool, veranderde al snel in het ontstaan van een passie. Uren achter elkaar zocht hij alles op wat ook maar met vliegen te maken had. Het serieuzere werk begon op het middelbare onderwijs. Chris:”Ik koos het vereiste profiel en begon de weg uit te stippelen naar de cockpit. Ik kwam terecht bij CAE Oxford Aviation Academy in Amsterdam. Na een succesvolle selectie heb ik zo’n 7 maanden moeten wachten totdat ik het bericht kreeg dat de financiering niet rond te krijgen was en dat ik zelf €97.500,- mocht betalen, om te kunnen beginnen”.

Bij de European Pilot & Selection Training te Maarssen bleek tijdens de selectiedagen dat ook hier de financiering niet rond zou komen. Wel kon hij beginnen door €122.000,- op tafel te leggen.

Maar Chris is een gedreven mannetje en wil zijn droom waar hij al zo lang voor aan het vechten is, niet zomaar opgeven. Chris:”Ik ben op zoek gegaan naar een realistisch alternatief en heb dat gevonden in Griekenland: Global Aviation S.A. Een zeer gerenommeerde vliegschool met 70% marktaandeel in Griekenland. De kosten hiervoor zijn €51.350. Voor dit bedrag kan ik dezelfde baan krijgen in dezelfde cockpit als de afgestudeerden van de hierboven genoemde vliegscholen”.

Omdat Chris half-Grieks/half-Nederlands is, spreekt de Griekse taal, wat de stap nog kleiner maakt. Daarom is hij een crowdfunding gestart om de opleidingskosten bij elkaar te krijgen, zodat hij kan bereiken waar hij zijn hele leven al voor naar boven kijkt.

De crowdfundactie is vandaag van start gegaan en hierbij heeft Chris al veel positieve reacties ontvangen. Mensen kunnen kiezen uit een lening of een gift.

Foto: Corné de Wolf

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.