Jorritsma Bouw mag personeel niet ontslaan

Jorritsma Bouw B.V. Bolsward krijgt geen ontslagvergunningen voor 30 timmerlieden. Jorritsma vroeg de vergunningen in februari aan om bedrijfseconomische redenen.

De verschillende bonden tekenden namens hun leden bezwaar aan tegen het ontslag. Het UWV oordeelde dat het bedrijf onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat die werkvermindering leidt tot een zo grote personeelsinkrimping.

Ook heeft Jorritsma onvoldoende inzicht gegeven in de uitbesteding van werk en de inzet van flexpersoneel, werk dat ook door het eigen personeel kan worden uitgevoerd. De bonden hebben de hoop dat Jorritsma niet opnieuw ontslag zal aanvragen

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.