Fonterra en A-ware Food Group gaan samen met Jorritsma Bouw de ingrediëntenfabriek en kaasfabriek in Heerenveen bouwen.
De kaasfabriek heeft een omvang van 20.000 m2 en de ingrediëntenfabriek van 10.000 m2. Beide fabrieken hebben gezamenlijke een lengte van bijna 500 meter. Jorritsma Bouw, met Bolsward ‘de zuivelstad van oorsprong’ als vestigingsplaats, is ‘grutsk’ op deze prachtige opdracht. Over een paar weken zal de bouw beginnen, die zal naar alle waarschijnlijkheid anderhalf jaar in beslag nemen.
En daarmee wordt de kaasfabriek voor een groot deel een Bolswarder aangelegenheid, eerder werd al bekend dat Machinefabriek De Klokslag de levering van de kaasproductielijnen en pekellokalen voor zijn rekening mag nemen.
Lees ook:Grote order voor machinefabriek De Klokslag
(Foto: www.jorritsmabouw.nl){jcomments on}