Jongerencentrum Afslag18 Bolsward opent haar deuren

BOLSWARD – Vrijdag 21 september is het dan zo ver, dan zal het nieuwe  jongerencentrum van Bolsward door wethouder Mark de Man geopend worden.

De afgelopen tijd is met inzet van een groot aantal vrijwilligers het bestaande jongerencentrum aan de Burg. Praamsmalaan 32 in Bolsward vernieuwd. Met een geheel nieuwe aanpak, naam, logo en uitstraling heeft Bolsward weer een gezellige ontmoetingsplaats voor jongeren van 12 t/m 17 jaar.

Gekozen is voor de naam “Afslag 18”. Enerzijds omdat dit de afslag van de snelweg A7 is om bij het jongerencentrum te komen. Anderzijds omdat het jongerencentrum bedoeld is voor jongeren t/m 17 jaar. Als je 18 wordt, neem je dus letterlijk een afslag. Uniek aan het vernieuwde jongerencentrum is de nauwe samenwerking met Sociaal Collectief SWF.

Vanuit gemeente SWF en Sociaal Collectief SWF is jongerenwerker Jos van Oostrum aangesteld om het contact met de Bolswarder jeugd te intensiveren. Eén van de speerpunten is talentontwikkeling van jongeren d.m.v. sport en spel en activiteiten.

Het jongerencentrum is daarvoor een goede locatie om dit vorm te geven. Vrijdag 21 september om 16.00 uur is de opening van het jongerencentrum. Aansluitend vindt er een optreden plaats van de Bolsward rapper Louis Pedro. Iedereen is van harte welkom dit bij te wonen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Dirk Jan de Rouwe, tel: 0625202192.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.