Jongeren voelen zich welkom bij Jongerenwerk Bolsward (video)

Deze week zit het Jongerencentrum een jaar op de Burgemeester Praamsmalaan en dat wordt gevierd met een feestje.

Een feestje niet alleen voor de jongeren maar juist ook voor de ouders van de jongeren die de weg naar het centrum weten te vinden. Het bestuur van het jongerenwerk wil de ouders laten zien waar de jongeren chillen. Maar ook jongeren die nog niet eerder in het centrum zijn geweest zijn welkom om te zien hoe gezellig het is met elkaar.

Zes dagen in de week is het centrum open voor de jeugd om te “hangen” te chillen, een spelletje te doen of om mee te doen aan de verschillende activiteiten die het bestuur van het jongerenwerk organiseert. Zo is de spokentocht inmiddels een traditie en “vechten” de jongeren bij wijze van spreken om de lakens en de make-up. Maar ook helpen de jongeren graag mee met bijvoorbeeld de survivalrun of de Zware Pietencentrale. Die werd vorig jaar opgezet om het kleine budget wat het bestuur heeft aan te kunnen vullen. De eerste week werden drie bezoeken geboekt maar de week daarna was het plannen van de verschillende ritten nog heel wat werk, aldus Francisca Schreefel, secretaris van het jongerenwerk.

Zij is samen met Jelle Weyer, voorzitter, bijna dagelijks te vinden in het jongerencentrum. Jongeren wisten in het begin de weg naar het centrum nog niet zo goed te vinden maar nadat het bestuur een paar keer door het Juianapark was gelopen en contact had gezocht met de jongeren, kwamen ze soms enkele dagen later al in het centrum.

Eerst voorzichtig om het hoekje de kat uit de boom kijkend, maar inmiddels zijn het bijna allemaal vaste gasten en zijn er goede contacten ontstaan met de jongeren.

“Er is één belangrijke regel in ons gebouw en dat is dat alles wat hierbinnen gezegd wordt ook hier binnen blijft”: Aldus Weyer. Daarnaast zijn er natuurlijk ook regels met betrekking tot drank en drugs, die zijn absoluut niet toegestaan. Wel kan er in de tuin van het centrum een sigaretje worden gerookt.

Het centrum is zowel overdag als ’s avonds geopend en er zijn altijd wel jongeren die langs komen. Vooral in de weekenden is het druk en gezellig. Dan laat zo nu en dan wijkagent Schermer zich ook zien. Die werd eerst gevreesd door de jongeren maar nu speelt hij zo nu en dan een partijtje pool met de jongeren.

Ook worden soms meubels gemaakt. Zo zijn de banken in de tuin door de jongeren zelf gemaakt van de pallets van het Timmerdorp Bolsward. En daar zijn de jongeren trots op volgens de bestuursleden, als er ook maar één iemand probeert die te vernielen of te beschadigen wordt hij door de anderen er wel op aangesproken dit vooral niet te doen.

Zaterdag is dus de open avond. 19.00 uur is een ieder welkom in het Jongerencentrum aan de Burgemeester Praamsmalaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.