Jongeren in gesprek met de wethouder

Wat vinden jongeren met een uitkering van de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wethouder Stella van Gent, verantwoordelijk voor  zowel ‘arbeidsparticipatie en sociale zaken’, ‘jeugd en jeugdzorg’ en ‘onderwijs en onderwijshuisvesting’, sprak met tien jongeren over hun ervaringen. Al deze jongeren hebben een uitkering (gehad) of een uitkering aangevraagd.

‘We proberen jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen om weer aan het werk te gaan’, zegt Van Gent. ‘Ik vind het belangrijk om van hen zelf te horen hoe ze het contact en de ondersteuning van de gemeente ervaren en hoe we onze aanpak kunnen verbeteren.’

Het gesprek heeft de gemeente waardevolle informatie opgeleverd. Zo vinden jongeren het persoonlijk contact met de gebiedsteammedewerker erg prettig en ervaren ze de ondersteuning  en workshops van Pastiel positief. De grootste ergernis onder jongeren is de bureaucratie die ze ervaren bij de gemeente. Als ze een uitkering willen aanvragen, moeten ze veel documenten invullen. Met de feedback en tips gaat de gemeente verder aan de slag.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.